-->

Neden Düzgün İngilizce Öğrenemiyoruz?




Türkiye'de İngilizce eğitimi zor bir süreç. Şöyle düşünün size dördüncü sınıfta İngilizce dersinin temellerini attırıp üniversite bitimine kadar sürekli bu eğitim süreci devam ediyor. Kendilerini İngilizce konusunda geliştirmiş insan .çok fakat bununla birlikte daha basit sorulara cevap veremeyen insan sayısı daha da çok diyebiliriz. İnsanlar düzgün İngilizce öğrenme ve konuşma konusunda yıllarını harcayıp bir şey elde edemediklerinin farkına vardıklarında daha da korkar hale geliyor ve temelli olarak yabancı dil ile alakalı her şeyden çekinir oluyor.

Peki İngilizce öğrenirken en çok yapılan hatalar neler ?

Teoriye çok zaman harcıyoruz
teori kısmı

Yabancı bir dili öğrenmenin en kolay yolu onu yaşayarak öğrenmektir. Biz eğitim sisteminden dolayı olsa gerek sürekli teorik olarak bilgiyi at kafaya, ezberle sınavda yap havasında olmuşuzdur. Tabi kide öyle olmak zorundayız çünkü eğitim sistemimiz bunu gerektiriyor.  Aslında öğrenmek için ezber ve teori yerine pratik yapmak bu kuralı bozabilir.

Öğrendiğimizi hızlı unuttuğumuz bir hayat yaşıyoruz

Sosyal hayat

Türkiye’de hayat İngilizce ile dönmüyor. İş dünyasında İngilizce ne kadar gerekliyse, sosyal yaşamımız da İngilizceden o kadar uzak kalıyor. Türkçenin güçlü bir dil olarak yaşamına devam etmesi için bu güzel bir gelişme olsa da sular seller gibi İngilizce konuşmayı öğrenerek kariyerinde ilerlemek isteyenler pratik yapma şansını kaybediyor ve ardından okulda öğrenilen azıcık İngilizce de uçup gidiyor.

Kulağımızla değil gözümüzle İngilizce öğreniyoruz
biraz duyulu ol
Okullarda veya özel kurslarda İngilizce eğitim metotları kulağa hitap etmiyor. Öğrencilere, İngilizcenin nasıl yazıldığını ve Türkçe’ye nasıl çevrileceğini öğretmeye odaklanıyoruz. Sanki herkes İngilizce’den Türkçe’ye cilt cilt roman çevirip edebiyat çevirmeni olacakmış gibi işin okuma/anlama kısmına odaklanırken, konuşma yeteneğini gözden kaçırıyoruz. Bu da zar zor öğrendiğimiz İngilizceyi de kısa süre sonra unutmamızı kolaylaştırdığı gibi bir yerde İngilizce konuşmak zorunda olduğumuzda tıkanıp kalıyoruz. Size tavsiyem bol bol yabancı dizi izleyin. Hint dizilerini ve Arka Sokakları izlemeyi bırakın yabancı diziler izleyin ve yabancı müzik dinleyin. Muhakkak yararını göreceksiniz.


Kendimize uygun zamanda eğitim alamıyoruz
sabah okulu

Beynimiz bir dili, bebeklikten itibaren yıllar süren duyma-anlama çabasıyla, çok sancılı bir süreçte çözebilmişken, ikinci bir dili okulların hazırladığı ders programıyla önümüze konmuş birkaç saat içinde öğreneceğimizi düşünmek büyük bir hayalciliktir. Kısacası sabahın köründe ders mi olur?

Teknolojiden faydalanmıyoruz
teknolojiyi kullanmak

İngilizce öğrenmek için hala klasik yöntemleri zorluyoruz oysa eğitim teknolojileri artık çok ilerledi ve bir sınıfta, bir okulda eğitim alma zorunluluğu ortadan kalktı. Kitapların üzerindeki testleri doldurup kalem kağıtla ders işlemek için bir sınıfa doluştuğumuz eğitim sistemi modern insanın ihtiyaçlarına ve hayat akışına cevap veremiyor. Oysa, online eğitim servisleri sayesinde dünyada onlarca milyon insan sürekli eğitim almaya ve kendini eğitmeye devam ediyor. İngilizce öğrenmek, İngilizcesini geliştirmek isteyenler de artık online İngilizce eğitimlerine yöneliyor. Örnek olarak aşağıda bulunan videoyu izleyebilirsiniz.



Yorum yapmak için tıkla.